High-rise Vertical village Residential

Iconic high-rise ensemble as vertical green village next to Leidsche Rijn station

MARK marks the centre of Leidsche Rijn. An iconic vertical village enriches the area near Leidsche Rijn station. MARK stimulates healthy urban living in all its facets. Central are shared facilities and social interaction between its residents. MARK can thus be seen as a vertical village. For the more urban facilities residents can go to Leidsche Rijn Centre and the city centre of Utrecht. By providing affordable and socially inclusive housing, this high-rise development contributes to the dynamics of the city and the liveliness at ground level.

The project will include 3.500 bike parking spaces, a rooftop restaurant, a pool, a sports café, shared laundry facilities, shared guest rooms, flexible workplaces, a kitchen facility for groups...

Location
  • Utrecht, Netherlands
Client
  • Consortium Kees (Stadswaarde, Koopmans Bouwgroep, TBI and J.P. van Eesteren)
Year
  • 2018 - Ongoing
Status
  • Ongoing
Program
  • Residential high-rise around a green park with three towers of 80, 100 and 140 meters and 1.128 residences total
Disciplines
  • Architecture
Credits
  • Selection 1st prize
Collaborators
  • Lead architect: Architekten Cie.
  • Collaborator: Geurst & Schulze
  • Collaborator: Karres + Brands landscape architecture and urbanism
  • Investor 886 residences: Syntrus Achmea Real Estate & Finance
  • Energy stragegy: Dietz Strategie + Communicatie, Engie
  • Sustainability: DGMR
  • Advisor car sharing: We Drive Solar
LOADING