Location
  • The Hague, Netherlands
Client
  • LIFE and SENS
Year
  • 2017 - Ongoing
Status
  • Ongoing
Program
  • 245.000 m2 urban plan for mixed-use program Housing, offices, cafés and restaurants, commercial functions and retail, education and culture Transformation of 35.000 m2 historical Stationspostgebouw as PostNL headquarters Two towers of 80.000 m2 mixed-use program on development plot of station HS
Disciplines
  • Architecture
  • Urban Design
Credits
  • Visualizations: WAX
Collaborators
  • Municipality of The Hague
  • Fakton
  • Landschape design: DELVA
Publications
  • In addition, the area development focuses on the design of the public space, attractive new walking and cycling routes will be created and innovative mobility concepts will be introduced. The Waldorpstraat viaduct will be demolished and a new lively urban street will be realised instead.

    Five towers around the Hollands Spoor station will accommodate the program and strengthen the skyline of The Hague. The shifted position of the volumes creates a varied streetscape with lively ground floor areas. The staggered facades with balconies and terraces give a feeling of transparency. In this way, the buildings are based on the human scale, despite the high density. On the Laakhaven’s side of Hollands Spoor station, a beautiful city entrance is created that connects both sides of the railway. This also includes a lively and functionally redesigned station square.

  • Also the transformation of the monumental Stationspostgebouw by KCAP is part of the urban redevelopment. As the future headquarters of PostNL, this historically valuable building will play an important role in HS Kwartier.

LOADING