Hooikade Delft [NL]

De 4 woningblokken liggen op een voormalig industrieterrein nabij het historische centrum van Delft en fungeren als geluidsbuffer tussen de spoorlijn en het achterliggende woongebied. De gebouwen bestaan uit een basisvolume van hout waaromheen een 2m brede zone met balkons, wintertuinen, stijgpunten en galerijen loopt. De lift- en trappenhuizen bevinden zich op de koppen van de gebouwen en sluiten hun afgeschuinde vorm precies aan op de dwarsstraten om zo een minimale opening voor het geluid te verkrijgen. Aangezien de zonkant van de gebouwen aan de spoorlijn ligt, zijn de balkons over de volle lengte als wintertuin uitgevoerd. Deze werken als geluidbuffer voor de erachter liggende woningen. De bergingen van de woningen liggen half verdiept onder de gebouwen waardoor de begane-grondwoningen een split-levelplattegrond met een vier meter hoge woonkamer hebben.

Opdrachtgever Vidomes, Delft
Programma 140 appartementen
Tijd 1994 - 1997
Rol Architect