De Pijler Rotterdam [NL]

De school ligt in de geprojecteerde wijk Stadstuinen op de Kop van Zuid. Het is één van de vier stadsvilla’s die samen een stedelijk blok vormen. De school vormt een link tussen de grote schaal van de wijk en de kleine schaal van het stadsplein.
De klaslokalen bepalen de structuur waarbinnen de circulatieruimte een ruimtelijk bindmiddel vormt. Het speellokaal op de begane grond is via een schuifwand verbonden met de grote hal, waar een brede houten tribunetrap naar de dubbelhoge, met glas afgedekte bovenhal leidt. De uiteinden van de bovengangen geven toegang tot twee openluchtlokalen met terrassen en balustrades. Er zijn gescheiden circuits voor de onder- en de bovenbouw met toegangsdeuren van ongelijke hoogte voor kinderen van verschillende grootte. De lokalen voor de kleuters bevinden zich op de begane grond aan het schoolplein, die voor de oudere kinderen op de bovenverdiepingen. De straatgevel is volledig van steen. De gevel aan het binnenterrein waaraan ook het schoolplein ligt, is geheel van hout. 

Opdrachtgever Dienst Openbaar Onderwijs Rotterdam, Rotterdam
Programma Basisschool met 12 klassen met speellokaal en 2 buitenlokalen: 1.500 m2
Tijd 1996 - 1997
Rol Architect
Participerende partijen Anna Ramsair (kunstwerk)